Dirk Kuijt tussen zijn medespelers
NOS Voetbal

Kuijt: doodzonde als je er nu uit zou vliegen

"We hebben al hele mooie wedstrijden gespeeld in het bekertoernooi. Dan zou het toch doodzonde zijn als je er nu uit zou vliegen?" sprak Feyenoord-aanvoerder Dirk Kuijt na de zwaarbevochten 2-1 bekerzege op Willem II. "En dat gevoel zat ook in de ploeg."

Toch was Feyenoord erg dicht bij uitschakeling. Pas in de 88ste minuut schoot Tonny Vilhena de 1-1 op het scorebord, waardoor de Kuip zich kon opmaken voor een verlenging. "Het was een echte bekerwedstrijd", keek Kuijt terug. "Er werd niet goed gevoetbald, zeker aan onze kant niet. Het was een tandje te laag. En toen maakten zij die klotegoal. Dat gaf ze een boost."

Kuijt: het was een échte bekerwedstrijd

Hoewel Feyenoord in de tweede helft enkele keren langs het randje van de afgrond ging, hield de ploeg vertrouwen in de goede afloop, aldus Kuijt. "Al duurde het wel lang voordat de gelijkmaker er kwam..."

In de verlenging mocht de aanvaller drie minuten voor tijd vanaf elf meter aanleggen, nadat ploeggenoot Michiel Kramer aan zijn arm was getrokken. "Een speler die zegt dat hij dan geen druk voelt, liegt. Maar ik had er alle vertrouwen in dat ik zou scoren", aldus de matchwinnaar die inderdaad niet faalde en zijn ploeg naar de laatste acht schoot.

Wilskracht

"In de eerste helft speelden we tegen onszelf", had Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst gezien. "Dat zag je aan de veldbezetting, aan de slordigheid in de passing. De tegengoal was daar ook een goed voorbeeld van. In de tweede helft hebben we dat rechtgezet; toen hebben we tegen Willem II gespeeld."

Van Bronckhorst noemde de 1-1 vlak voor tijd en de 2-1 kort voor het einde van de verlenging de beloning voor de wilskracht van zijn elftal. "Zij hebben grote kansen gehad om de wedstrijd te beslissen, we hebben geluk gehad dat de 0-2 niet viel. Maar het moet ook een beetje goed vallen. En dat gebeurde."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl