Lance Armstrong afgelopen zomer in Frankrijk
NOS Wielrennen

Schikken is geen optie voor 'platzakke' Armstrong

"We hebben vertrouwen in de zaak. Schikken is geen optie." Lance Armstrong praat over zijn juridische strijd met het Amerikaanse ministerie van Justitie zoals we hem kennen als wielrenner: vol zelfvertrouwen, en verliezen is geen optie.

Armstrong doet zijn uitspraken in een interview bij de Joe Rogan Experience-show. Het ministerie van Justitie wil aantonen dat hij met zijn ploeg US Postal belastinggeld heeft gebruikt om verboden middelen te kopen.

Helaas, deze YouTube video is niet meer beschikbaar

Als Armstrong de zaak verliest, kan hij 100 miljoen dollar verliezen en failliet raken. Een derde van dat bedrag zou dan in handen kunnen komen van klokkenluider Floyd Landis. "Waarschijnlijk komt de zaak over een jaar voor. In Washington."

Ik ben niet in de positie meer om de portemonnee trekken, dus ik moet deze zaak uitvechten.

Lance Armstrong

US Postal is een onafhankelijk bedrijf van de Amerikaanse regering en was van 1999 tot en met 2004 sponsor van de ploeg van Armstrong. "Hun eigen cijfers steunen ons: ze hebben honderden miljoenen dollars aan ons verdiend en brachten nieuwe klanten naar de Tour. Dat is allemaal gebeurd. Wij staan dus sterk."

"Ik ben geen advocaat, maar volgens mij gaat het om schade. Heeft het postbedrijf schade opgelopen? Hoe kunnen ze dat bewijzen? Als er geen bewijs is, is er ook geen zaak. Maar goed, het is wat het is. Ik ben niet in de positie meer om de portemonnee trekken, dus ik moet deze zaak uitvechten."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl