NOS Nieuws

Terroristen vermoorden cartoonisten Charlie Hebdo

7 januari 2015, het jaar is net een week oud. Het geluid van ratelende kalasjnikovs galmt door de straten van Parijs. De redactie van Charlie Hebdo wordt overvallen door gewapende mannen.

De cartoonisten houden net hun wekelijkse redactievergadering. Twaalf mensen worden doodgeschoten, elf raken gewond. Buren kijken naar buiten om te zien wat er aan de hand is. Zij filmen hoe een van de aanslagplegers een politieagent door zijn hoofd schiet.

Wat weten we over de daders?

De daders, twee broers, ontsnappen en er volgt een enorme klopjacht. In het zuiden van Parijs houdt een derde terrorist klanten en werknemers van een Joodse supermarkt gegijzeld. Vier van hen schiet hij dood.

Ondertussen worden de broers klemgezet in een fabrieksloods. Beide plekken worden omsingeld door anti-terreureenheden. Uiteindelijk komen de terroristen alle drie om in een vuurgevecht.

Wereldwijd wordt onthutst gereageerd op de aanslagen. #JeSuisCharlie is wereldwijd trending en in verschillende steden gaan mensen spontaan de straat op. Op 11 januari wordt in Parijs een stille tocht gehouden: twee miljoen mensen lopen mee, waaronder meerdere wereldleiders.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl