Estavana Polman baalt
NOS Sport

Geen OKT in eigen land voor handbalsters

De Nederlandse handbalsters kunnen vanmiddag op het WK een ticket voor het olympisch kwalificatietoernooi (OKT) veiligstellen. Lukt ze dat, door de kwartfinale tegen Frankrijk te winnen, dan spelen ze volgend jaar in ieder geval niet in eigen land voor een startbewijs in Rio. De Nederlandse bond ziet geen kans in maart zo'n toernooi te organiseren.

Er doen twaalf landen mee aan het olympisch kwalificatietoernooi, dat wordt afgewerkt in drie poules. De beste twee per poule plaatsen zich voor de Spelen. De technische staf van Oranje hoopte op thuisvoordeel tijdens het kwalificatietoernooi. Nederland stelde zich daarom kandidaat als gastheer voor een van de poules, maar kan niet voldoen aan de eisen van de internationale handbalfederatie.

Zo is er geen hal met een minimale capaciteit van 4.000 toeschouwers beschikbaar en zou aanpassen van bijvoorbeeld een evenementenhal te duur worden. Overigens was niet zeker of Nederland anders wel de organisatie van het OKT had gekregen. Elk geplaatst land kan zich kandidaat stellen. De uiteindelijke toewijzing vindt plaats als alle deelnemende landen bekend zijn.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl