Sjinkie Knegt in actie tijdens de EK in Dordrecht
NOS Sport

Extra stoelen voor uitverkochte World Cup-finale shorttrack Dordrecht

Dat shorttrack een stijgende populariteit geniet, is af te lezen uit de kaartverkoop voor het finaleweekeinde van de ISU World Cup in Dordrecht. Twee maanden voordat het evenement wordt gehouden, maakt de schaatsbond KNSB bekend dat in het stadion extra zitplaatsen gecreëerd moeten worden om aan de publieke belangstelling te kunnen voldoen.

Het stadion in Dordrecht biedt normaal gesproken plaats aan 2.500 toeschouwers. Op basis daarvan kon vandaag het bordje 'uitverkocht' worden opgehangen. Er is daarom besloten om extra tribunes bij te bouwen, die plaats moeten bieden aan nog eens 500 toeschouwers. De wereldbekerwedstrijden gelden in het shorttrackcircuit als opmaat naar de WK shorttrack in Seoul.

De wereldbekerfinale in Dordrecht wordt gehouden van 12 tot en met 14 februari. Sjinkie Knegt, dinsdagavond nog gekozen tot Sportman van het Jaar, keert dan terug op het ijs waarop hij vorig jaar Europees kampioen werd. De populariteit van de sport in Nederland kan niet los gezien worden van de uitstekende prestaties van de Fries de afgelopen jaren.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl