De Botlekbrug, Rotterdam
In samenwerking met
Rijnmond
NOS Nieuws

Botlekbrug 'viert' jubileum: 50e storing

Nog geen dag na de laatste storing was het alweer zover: de Nieuwe Botlekbrug in Rotterdam was vanochtend enige tijd gestremd voor al het auto- en scheepvaartverkeer. Er was een probleem met de slagbomen, meldt RTV Rijnmond. Het is de 50e storing aan de brug, sinds de opening afgelopen zomer.

Inmiddels meldt Rijkswaterstaat via Twitter dat de Botlekbrug weer beschikbaar is voor het wegverkeer. De brug blijft vooralsnog gestremd voor de scheepvaart.

Veel problemen

De brug over de Oude Maas is ontworpen om de doorstroming van auto's, vrachtwagens en schepen op de A15 naar de havens te verbeteren, maar geregeld staat het verkeer helemaal stil. Vooral met de elektronica en de vergrendeling van de miljoenen kostende brug zijn veel problemen geweest.

Rijkswaterstaat heeft permanent een team van monteurs klaarstaan om storingen te verhelpen. Gisteren kampte de brug nog met een kapot onderdeel van de slagbomen.

Sms-service

Weggebruikers en schippers kunnen zich aanmelden voor een sms-service. Ze krijgen dan een bericht wanneer de brug weer met een storing te kampen heeft.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl