Dafne Schippers
NOS Sport

Dafne Schippers is Sportvrouw van het Jaar

Dafne Schippers is op het NOS | NOC*NSF Sportgala verkozen tot Sportvrouw van het Jaar. Schippers kreeg de Jaap Eden-trofee uitgereikt door Clarence Seedorf. Het is de zesde keer dat een atlete wordt uitgeroepen tot beste sportvrouw. Ellen van Langen was in 1992 de laatste.

Schippers groeide in 2015 uit tot een wereldster. De 23-jarige Utrechtse veroverde op de WK in Peking een gouden medaille op de 200 meter (in een Europees record) en zilver op de 100 meter.

Ook won ze op de EK indoor in Praag goud op de 60 meter. Schippers werd bovendien voor het tweede opeenvolgende jaar uitgeroepen tot Europees atlete van het jaar.

"Ik heb altijd moeite om stil te staan bij prestaties. Daarom zijn dit soort gala's mooi om nog een keer terug te blikken op wat je hebt gedaan", zei Schippers, die in haar dankwoord zei ook heel blij te zijn met de prijs voor haar coach Bart Bennema.

"Het is ontzettend mooi om dit allemaal een keertje mee te maken. Dat je zoveel waardering krijgt voor wat je gedaan hebt. Maar het belangrijkste jaar komt er nog aan", aldus de Sportvrouw van het Jaar. "Ik hoop volgend jaar weer terug te komen."

Nominaties

Zwemster Sharon van Rouwendaal en turnster Sanne Wevers waren de andere genomineerden voor de titel Sportvrouw van het Jaar.

Sportvrouw van het Jaar 2015: de nominaties

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl