NOS SportAangepast

Ereprijzen voor Bennema, Griffioen en Steenbergen

Bennema gekozen tot Coach van het Jaar 2015

Bart Bennema is tijdens het Sportgala in Amsterdam uitgeroepen tot Coach van het Jaar.

Aan de hand van oud-meerkamper Bennema (38) veroverde atlete Dafne Schippers dit jaar bij de EK indoor goud op de 60 meter en bij de WK in de buitenlucht zilver op de 100 en goud op de 200 meter. Bennema, die zijn eigen atletiekcarrière in 2002 moest beëindigen vanwege een blessure, heeft ook Nadine Visser en Pieter Braun onder zijn hoede.

In de verkiezing hield hij turncoach Vincent Wevers en waterpolobondscoach Arno Havenga achter zich.

Paralympisch sporter

Tot Paralympisch Sporter van het Jaar werd Jiske Griffioen uitgeroepen. De rolstoeltennisster kende een uitermate succesvol 2015.

Griffioen schreef de Australian Open en Roland Garros op haar naam. Samen met haar dubbelspelpartner Aniek van Koot won ze Roland Garros, Wimbledoen en de Wheelchair Doubles Masters, het officieuze wereldkampioenschap.

De andere genomineerden waren baanwielrenster Alyda Norbruis en atlete Marlou van Rhijn.

Talent van het Jaar

Marrit Steenbergen werd op het Sportgala uitverkozen tot Talent van het Jaar. De pas 15-jarige zwemster maakte in 2015 een stormachtige ontwikkeling door.

Steenbergen maakte furore op de Europese Spelen, met goud op de 100 meter vrije slag en ook nog eens vijf keer zilver. Op de WK in Kazan veroverde ze met het estafetteteam zilver op de 4x100 meter vrije slag. En op de EK kortebaan in Netanya pakte ze haar eerste individuele medaille op een seniorentoernooi: brons op de 100 meter wisselslag.

Ook judoka Frank de Wit en ijshockeyer Daniël Sprong waren genomineerd voor de Young Talent Award.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl