HHC Hardenberg viert de overwinning op de fans

Amateurs HHC knikkeren NEC uit bekertoernooi

NEC heeft de achtste finales van het KNVB-bekertoernooi niet overleefd. De eredivisionist werd verrassend met 2-0 uitgeschakeld door zaterdagtopklasser HHC Hardenberg.

NEC kreeg voor rust maar één kans tegen de stug verdedigende thuisploeg: Navarone Foor passeerde keeper Melvin Koetsier, maar Glenn Kobussen haalde de bal van de lijn. Diezelfde Kobussen trof kort na rust uit een counter doel.

De nummer negen uit de eredivisie drong daarna aan, kreeg ook wat kansjes, zonder echt gevaar te stichten. HHC bleef simpel overeind, zag een inzet van Dennis Krohne ternauwernood van de lijn gehaald worden door Todd Kane, maar vierde de 2-0 even later alsnog:doelman Marco van Duin was ongeveer een kwartier voor tijd kansloos op een van richting veranderde vrije trap van Krohne.

Geld terug

Kort na de blamage maakte NEC bekend dat de meegereisde supporters hun geld terugkrijgen. De club komt snel met meer informatie, meldt directeur Bart van Ingen via Twitter.

Den Bosch wel door

FC Den Bosch wist in dezelfde ronde een sensatie te voorkomen. Het won in Rijssen met 3-1 van amateurclub Excelsior '31.

Vykintas Slivka opende in de tiende minuut de score, maar zes minuten later moest doelman Kees Heemskerk met een rode kaart naar de kant.

Nog voor rust kwam de thuisploeg via Dylan Vosskuhler langszij, maar via Furghill Zeldenrust (penalty) en Maarten Boddaert werd de zege toch veiliggesteld.