Cruijff bij de Amsterdam Arena
NOS Voetbal

Cruijff stelt zich weer beschikbaar voor Ajax

Johan Cruijff is weer beschikbaar voor Ajax. De legendarische nummer veertien is bereid om als erelid zijn verantwoordelijkheid te nemen als de bestuursraad van de Amsterdamse club donderdag tijdens de ledenvergadering opstapt of wordt weggestuurd.

"Omdat ik er altijd voor de club Ajax zal zijn", schrijft hij in zijn column in De Telegraaf. "Moet er iets worden opgelost, dan ben ik bereid er te staan. Maar alleen als iedereen erachter staat."

Leden

Cruijff legde vorige maand nog zijn rol als adviseur bij Ajax neer, omdat hij zich niet kon vinden in het gedwongen vertrek van hoofd opleiding Wim Jonk. Ook vond hij dat zijn plannen niet goed werden uitgevoerd. Cruijff hoopt nu dat Ajax weer van de leden wordt. Hij pleit voor een vertrek van de beurs.

Ik heb inmiddels met twee rvc's te maken gehad en mijn ervaringen zijn ongelooflijk negatief.

Johan Cruijff

"Ik heb geen verstand van aandelen, maar misschien bestaat er toch een mogelijkheid om Ajax van de beurs te halen. We moeten van de situatie af dat de club in handen is van mensen die in het voetbal terecht zijn gekomen, maar eigenlijk niet met het voetbal te maken hebben. Ik heb inmiddels met twee rvc's te maken gehad en mijn ervaringen zijn ongelooflijk negatief. Ik voel me vooral door de twee voorzitters enorm in de maling genomen."

"We zijn met zijn allen aan iets nieuws begonnen en je weet van tevoren dat er dingen niet meteen goed gaan", vervolgt Cruijff. "Belangrijk dan vooral is dat je van de fouten leert en elkaar helpt om het beter te doen. Daar is geen sprake van geweest. Er wordt te veel politiek bedreven en dat gaat ten koste van de club."

Het plan-Cruijff: vijf onrustige jaren

Een groep vooraanstaande leden van Ajax overweegt donderdag tijdens de vergadering een motie in te dienen tegen de bestuursraad, bestaande uit voorzitter Hennie Henrichs, Cees Vervoorn, Dick Schoenaker, Tonnie Bruins Slot, Jan Buskermolen, Maarten Oldenhof en Ronald Pieloor.

Als dat gebeurt, dan kunnen de ruim zevenhonderd stemgerechtigde leden hun vertrouwen in het bestuur uitspreken of opzeggen. Specialisten hebben wel eens uitgerekend dat met een vertrek van de beurs een bedrag van ruim 55 miljoen euro is gemoeid.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl