Queensy Menig

Ook PEC Zwolle te sterk voor AZ

PEC Zwolle heeft AZ zijn derde nederlaag op rij bezorgd. De ploeg van Ron Jans won in eigen huis met 2-1 en boekte pas zijn tweede overwinning in acht wedstrijden.

PEC kwam fel uit de kleedkamer, maar al snel leek AZ het duel onder controle te hebben. De bezoekers kregen in het eerste halfuur dan ook de beste kansen. Jeffrey Gouweleeuw raakte met een mooi schot de lat en na een steekpass van Vincent Janssen stuitte Alireza Jahanbakhsh op doelman Kevin Begois.

Koningskoppel Queensy en Kingsley trefzeker

Tien minuten voor rust kwamen de Zwollenaren echter op voorsprong. Na een fraaie dieptepass van Ouasim Bouy stond Queensy Menig oog in oog met Gino Coutinho en de aanvaller faalde niet.

Gino Couthino is kansloos op de inzet van Queensy Menig
    Vincent Janssen stuit op doelman Kevin Begois
    John van den Brom moest vanaf de tribune toekijken
    PEC Zwolle viert feest, terwijl AZ'er Celso Ortiz moet geblesseerd afhaken

PEC had daarna de touwtjes stevig in handen. AZ kwam niet meer aan aanvallen toe en zag bovendien Celso Ortiz geblesseerd uitvallen. Op slag van rust beloonde Kingsley Ehizibue het goede spel van de thuisploeg door de bal prachtig vanaf twintig meter achter Coutinho te schieten.

Nijland en Janssen falen opzichtig

De honger van Zwolle was na de rust nog niet gestild, want PEC zocht direct de aanval en Stef Nijland miste in de tweede minuut een dot van een kans.

AZ ging in het vervolg wel op zoek naar de aansluitingstreffer. De bezoekers zetten Zwolle onder druk, werden ook dreigend, maar onder meer omdat Vincent Janssen vanaf twee meter voor een leeg doel over schoot werd het nooit meer echt spannend. Daar kon ook de treffer van Muamer Tankovic diep in blessuretijd niets meer aan veranderen.