Ziyech: publiek heeft man minder vervangen

Ziyech: zo voelt winnen extra lekker

Eindelijk was het weer eens feest in de Grolsch Veste. Het zo geplaagde FC Twente won met tien man van De Graafschap, door een doelpunt van aanvoerder Hakim Ziyech in de blessuretijd. "Zo winnen voelt extra lekker", aldus matchwinner Ziyech.

Daar had na een half uur spelen niemand meer op gerekend. Doelman Nick Marsman veroorzaakte een strafschop en moest met rood van het veld. Twente kwam met 1-0 achter en een nieuw hoofdstuk van het rampseizoen leek in de maak. Maar het liep anders.

Extra kracht

"Ik denk dat het ons extra kracht heeft gegeven", zegt Ziyech. In plaats van zich neer te leggen bij de tegenslag, rechtte Twente de rug. Gesteund door het publiek. "Het publiek heeft de hele wedstrijd achter ons gestaan. Dat heeft de man minder wel een beetje vervangen."

Eerst maakte Joachim Andersen de gelijkmaker op aangeven van Ziyech. En vlak voor het laatste fluitsignaal schoot de aanvoerder zelf de winnende treffer binnen. "De wedstrijd in de een-na-laatste minuut winnen is prachtig."