Tomi Juric (rechts) heeft Roda JC op voorsprong gezet in Eindhoven

Duur puntenverlies PSV tegen Roda JC

PSV heeft in de race om de landstitel weer punten verspeeld. Het speelde voor de vijfde keer dit seizoen gelijk, dit keer thuis tegen Roda JC: 1-1.

PSV leed opvallend veel balverlies in de armetierige eerste helft, waarin de enige kans voor Roda was. En die kans kwam ook voort uit een fout: Santiago Arias schoof de bal recht in de voeten van Hicham Faik, die vrij voor doelman Jeroen Zoet verzuimde het buitenkansje te benutten.

Kort na rust kwam Roda op voorsprong door een eigen doelpunt van Joshua Brenet. Bij een aanval over links stond Edwin Gyasi buitenspel, maar dat ontging de arbitrage waarna Tomi Juric diens voorzet vanaf de achterlijn via de hand van Brenet binnentikte.

Pröpper brengt spanning terug

Het daarna vol op de aanval spelende PSV kreeg een kwartier voor tijd loon naar werken toen Davy Pröpper de bal na een vrije trap achterwaarts koppend in de verre hoek deponeerde. Roda probeerde daarna zo veel mogelijk het spel te vertragen, maar de tijdwinst die dat opleverde, werd verdisconteerd in de blessuretijd, die zes minuten bedroeg.

In die extra minuten stapelde PSV kans op kans en was het vooral bij hoekschoppen gevaarlijk. Luuk de Jong kopte twee keer naast en Moreno was met een kopbal ook nog dicht bij de winnende treffer voor de ploeg die in de Champions League al zijn drie thuisduels won.