NOS Schaatsen

Zilver Schulting na tumultueuze finale

Eerste WB-zilver voor Schulting

Suzanne Schulting heeft bij wereldbekerwedstrijden in Shanghai een zilveren medaille in de wacht gesleept. Schulting eindigde op de 1.000 meter na een kolderieke finale als tweede achter de Canadese Valerie Maltais.

Na een valpartij in de tweede ronde volgde een herstart met nog maar drie deelneemsters. In de tweede poging gingen Schulting en Shim Suk-hee onderuit. Schulting kwam daarna nog wel als tweede over de streep en Shim werd gediskwalificeerd.

'Heel bizar'

Voor de 18-jarige Schulting is het de eerste keer dat ze een WB-medaille weet te winnen. Eerder dit seizoen werd ze in Montreal vierde op de 1.500 meter.

"Het gaat echt boven verwachting, onwijs goed", reageert Schulting.

"Heel bizar. Elke World Cup die ik tot nu toe heb gereden heb ik hele goede resultaten geboekt. Ik had niet verwacht dat ik deze lijn na Montreal en Toronto zo zou doorzetten. En dat ik dan ook nog een medaille pak en überhaupt een finale op de 1000 meter haal, daar ben ik echt superblij mee", aldus Schulting.

Heel bizar. Het gaat echt boven verwachting, onwijs goed.

Suzanne Schulting
De eerste valpartij, de Chinese wordt gediskwalificeerd

Relayploeg naar finale

De Nederlandse vrouwen plaatsten zich voor de finale van de relay. Schulting, Lara van Ruijven, Rianne de Vries en Yara van Kerkhof eindigden in hun heat als tweede achter Zuid-Korea. Zondag wordt de finale gereden waarin naast Nederland en Zuid-Korea ook China en Canada uitkomen.

Succes voor vrouwen, valpartij bij mannen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl