Vreugde bij de spelers van sc Heerenveen

Foppe wint weer met Heerenveen, van Excelsior

Heerenveen heeft in het eigen Abe Lenstra-stadion een eenvoudige overwinning geboekt op Excelsior. Dankzij doelpunten van Kenny Otigba en Sam Larsson wonnen de Friezen met 2-1. Jeff Stans maakte de Rotterdamse treffer in de slotfase vanaf elf meter.

Heerenveen kwam halverwege de eerste helft op 1-0. Uit een corner van Henk Veerman caramboleerde de bal voor de voeten van Otigba, die simpel scoorde. Dat Excelsior voor rust geen verdere schade opliep, dankte het aan Jurgen Mattheij die twee keer redde op de lijn. Jerry St. Juste raakte ook nog de paal namens Heerenveen.

Keepersfout

Na de pauze bleef Heerenveen sterker en verdubbelde Larsson de score met een schot dat Excelsior-keeper Tom Muyters had moeten stoppen. Stans redde in de extra tijd de eer nog voor Excelsior. Hij scoorde vanaf de stip na hands van Otigba.

Voor Foppe de Haan was het alweer zijn vierde overwinning in de zeven duels die hij nu coachte. Excelsior leed de eerste nederlaag in zes uitwedstrijden.

Door de overwinning passeert Heerenveen AZ op de ranglijst; de Friezen staan na vanavond tiende.