Ook het Franse consulaat in Genève wordt extra beveiligd
NOS Nieuws

'Twee Syriërs aangehouden in Genève'

De politie in de Zwitserse stad Genève heeft vanmiddag twee Syriërs opgepakt. Dat melden Zwitserse en Franse media. In de auto van de Syriërs zouden sporen van explosieven zijn aangetroffen. Het is onduidelijk of de aanhouding verband houdt met de zoektocht naar terroristen die gaande is of de aanslagen van 13 november in Parijs.

Volgens de Franse tv-zender M6 kreeg de politie in Genève woensdag opdracht uit te kijken naar vier terreurverdachten, die zich in Genève of de directe omgeving van de stad zouden ophouden. Volgens een bron van CNN zijn de Zwitserse inlichtingendiensten door Amerikaanse collega's getipt.

Die zouden communicatie hebben onderschept waarin 'extremisten' de mogelijkheid tot aanslagen in Genève, Chicago en de Canadese stad Toronto bespraken. In Chicago en Toronto is van een verhoogde terreurdreiging niets te merken.

Los van deze tip zouden de Zwitsers ook op zoek zijn naar twee verdachten die indirect in verband stonden met de aanslagplegers van Parijs. Gisteren begon de politie in Genève met een grote zoekactie en ging het terreurdreigingsniveau omhoog. VN-gebouwen, diplomatieke posten, synagogen en verkeersknooppunten kregen extra bewaking.

Opsporingslijst

Het Duitse weekblad Der Spiegel schrijft op zijn website dat de politie in verband met de aanslagen in Parijs op zoek is naar zestien personen. Bovenaan de lijst staat Salah Abdeslam, de Belg uit Molenbeek die na de aanslagen naar België reisde en daarna spoorloos verdween.

Laatste op de lijst is een 42-jarige man uit de Duitse plaats Dinslaken. Hij zou bevriend zijn geweest met Abdelhamid Abaaoud, het brein achter de aanslagen in Parijs.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl