De beschadigde spoorbrug bij Weener
NOS Nieuws

CU in Groningen wil noodbrug over Eems

De ChristenUnie in Groningen wil een onderzoek naar de plaatsing van een noodbrug over de Eems bij Weener. De partij wil zich er niet bij neerleggen dat er vijf jaar geen treinverkeer mogelijk is van Groningen naar Bremen.

De bestaande brug over de Eems bij Weener liep vorige week grote schade op toen er een schip tegenaan voer. Het treinverkeer ligt sindsdien stil. Omdat zowel de brug als de pijlers moeten worden vervangen, is de verwachting dat er vijf jaar geen treinen rijden tussen Groningen en Noord-Duitsland.

CU-fractieleider Van der Graaf gaat nu bij het Groningse provinciebestuur aandringen op een noodbrug, zegt ze tegen RTV Noord. "Wij vinden dat Gedeputeerde Staten samen met de Duitse autoriteiten moet kijken of dat een mogelijke oplossing kan zijn."

Van der Graaf zegt dat na de Tweede Wereldoorlog ook zogenoemde baileybruggen zijn ingezet om te voorkomen dat er jarenlang gaten in de infrastructuur bleven bestaan. Dat gebeurde onder meer in Deventer. "Het spoor ligt er nog steeds. De brug is het enige obstakel", aldus de politica.

Bij Cuijk wordt ieder jaar met de Vierdaagse een noodbrug gebouwd

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl