NOS Sport

Hockeysters vroeg onderuit in World League

Argentinië verslaat Nederland bij HWL

De Nederlandse hockeysters zijn bij de Hockey World League in Rosario al in de kwartfinales uitgeschakeld. De ploeg van bondscoach Alyson Annan verloor verrassend met 1-0 van gastland Argentinië.

De Argentijnsen zijn de voorbije jaren een hoop goede speelsters kwijtgeraakt en de verjonging verliep nog niet geheel naar behoren, getuige de vierde plaats in de poule.

Wat de 'Leonas' echter missen aan techniek en tactisch vernuft, compenseerden ze tegen Oranje met een enorme vechtlust. Al in de vierde minuut kwam Argentinië op voorsprong via Delfina Merino, die met een snoeiharde backhand keepster Joyce Sombroek verraste.

Delfina Merino wordt geknuffeld na haar treffer

Die snelle voorsprong werd met hand en tand verdedigd. Desondanks creëerde Nederland enkele grote kansen. Zo tikte Eva de Goede de bal voorlangs en stuitte Kelly Jonker op de geweldige keepster Belen Succi.

Titelverdediger Nederland kreeg ook nog eens zes strafcorners, maar die leverden niets op: De Goede pushte twee keer te slap in en de vier van Caia van Maasakker leverden helemaal geen gevaar op.

Door de nederlaag van Oranje en die van Australië zijn beide groepswinnaars in de kwartfinales uitgeschakeld door de nummers vier uit de groep. Argentinië treft nu China in de halve finales en Duitsland (dat de Hockeyroos versloeg na shoot-outs) ontmoet Nieuw-Zeeland.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl