Raúl Bobadilla maakte de 3-1 voor Augsburg
NOS Voetbal

Augsburg verrast met tweede plaats

Paul Verhaegh heeft zich verrassend met FC Augsburg bij de laatste 32 ploegen in de Europa League geschaard. De Duitse formatie sloot de strijd in groep L, waarin ook AZ acteerde, af met een 3-1 zege bij rivaal Partizan Belgrado, dat op zijn beurt in Beieren met 3-1 had gewonnen. Beide clubs verzamelden negen punten, maar het betere doelsaldo gaf de doorslag.

Augsburg boog door goals van Hong Jeong-ho net voor rust en aanvoerder Verhaegh kort erna een 1-0 achterstand om. Partizan hield vervolgens lang stand, maar een minuut voor tijd maakte Raúl Bobadilla het wonder voor de nummer zestien van de Bundesliga waar: een tweede plek achter Athletic Bilbao.

Kater voor Besiktas

Hoe anders verging het Besiktas. Dat leidde in groep H, maar na een 1-0 voorsprong verloor het bij Sporting Portugal toch nog met 3-1. De Turken zagen daardoor behalve Sporting ook Lokomotiv Moskou, dat met 3-0 zegevierde bij Skënderbeu, passeren en zijn uitgeschakeld.

FC Basel was al zeker van de eerste plaats in groep I, maar dat weerhield de Zwitserse ploeg er niet van om af te sluiten met een zege bij Lech Poznan. Oud-Feyenoorder Jean-Paul Boëtius was de maker van de enige goals in Polen. Ook Fiorentina, dat met 1-0 won van Belenenses, plaatste zich voor de volgende ronde.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl