Vandaag demonstreerden honderd vluchtelingen tegen hun verblijf
In samenwerking met
Omroep Gelderland
NOS Nieuws

Vluchteling Heumensoord vraagt hulp Nationale ombudsman

Een van de vluchtelingen uit opvangkamp Heumensoord bij Nijmegen heeft een klacht ingediend bij de Nationale ombudsman. Omroep Gelderland heeft de brief op de site geplaatst.

De klacht is verstuurd namens een groep mensen die ontevreden is over de faciliteiten in de noodopvang. Volgens de briefschrijver staan er gammele bedden in de opvang, slapen er veel mensen op een kamer, is er stank en geluidsoverlast door de 'dunne wandjes'. Ook zouden de urinoirs verstopt zijn en de doucheruimtes smerig.

Vechtpartijen

Verder zijn er klachten over de medische voorzieningen en het gebrek aan activiteiten. Daarnaast wordt er geklaagd over de manier waarop de asielprocedure verloopt, met name over de onduidelijkheid over de lengte ervan.

Volgens de groep moet er geluisterd worden naar de klachten, anders zouden er vechtpartijen ontstaan of zouden mensen zelfs zelfmoord plegen.

Eerder vandaag demonstreerden zo’n honderd vluchtelingen tegen hun verblijf in Heumensoord. Ze liepen in een protestmars door Nijmegen. In het kamp worden ongeveer 3000 mensen opgevangen.

Advertentie via Ster.nl