Jorien ter Mors
NOS Schaatsen

Ter Mors aast op WK sprint en WK afstanden

Na een jaar overtraind te zijn geweest is schaatsster Jorien ter Mors dit seizoen weer volop op het ijs te bewonderen. Afgelopen weekeinde was ze nog aan het shorttracken in Japan en de komende dagen wacht de wereldbekerstrijd op de langebaan in Heerenveen. Het wisselen van sport gaat haar soepel af. "Alleen de start is lastig."

Het schaatsen vormt echter geen probleem. "Ik reed hier dinsdag weer mijn rondjes en toen dacht ik: o, heerlijk, weer lekker glijden. Het was gewoon genieten", vertelt de olympisch kampioen op de 1.500 meter die in Thialf de 500 en 1.000 meter zal afwerken.

Twee ijzers

Vooral voor de kilometer zijn de verwachtingen hooggespannen. "Ik ben benieuwd hoe ik hier ten opzichte van die twee Amerikaanse dames sta", kijkt ze al uit naar het gevecht met Heather Richardson en wereldrecordhoudster Brittany Bowe. "Die hebben laten zien dat ze hard kunnen rijden, ook in Inzell. Maar ik ga natuurlijk proberen ze te verslaan. We zien het wel."

Hoe de rest van haar seizoen eruitziet, hangt helemaal af van waarvoor Ter Mors zich weet te plaatsen. Ze kent daarbij de luxe van twee ijzers in het vuur: als shorttrackster heeft ze de langebaan achter de hand en andersom. "Maar ik wil mij bij de NK sprint proberen te plaatsen voor de WK sprint en ik wil graag de WK afstanden rijden."

Voorzichtig

Allrounden zit er nog niet in. "Ik moet voorzichtig zijn met mijn lichaam, niet te veel fysieke arbeid vragen. En een weekend allrounden is toch wel het zwaarste wat je kunt doen. Ik schaats wel hard, maar dat wil niet zeggen dat ik al een volledig trainingsschema draai. Dit jaar is een opstapjaar voor volgend jaar."

Ter Mors: alleen de start is lastig

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl