Donny van de Beek liep bij zijn doelpunt, zijn eerste voor Ajax, een hoofdwond op
NOS Voetbal

Ajax na gelijkspel uitgeschakeld in Europa

Ajax is er niet in geslaagd de tweede ronde van de Europa League te bereiken. De Amsterdammers bleven in de Arena op een 1-1 gelijkspel steken tegen Molde, al zou ook een zege niet hebben gebaat. Concurrent Fenerbahçe moest namelijk verliezen van Celtic, maar speelde gelijk.

De Amsterdammers leken niet meer in hun kansen te geloven, al was het begin nog wel aardig. Donny van de Beek maakte zijn eerste goal in het eerste met een mooie kopbal die in de kruising viel. Daarbij raakte hij ook Moldes captain Joona Toivio, die niet meer verder kon. Zelf kwam hij er met een licht wondje vanaf.

Even later was Nemanja Gudelj dicht bij de 2-0, maar hij raakte hard de lat. Voormalig Feyenoord Harmeet Singh zorgde vervolgens voor een flinke domper in de Arena door via Jairo Riedewalds been binnen te schieten.

Bedenkelijk

Na de 1-1 zakte het spel van de thuisploeg naar een bedenkelijk niveau, om halverwege de tweede helft weer ietwat op te leven. Ook Anwar El Ghazi raakte een keer de lat, maar daar bleef het bij voor de thuisploeg.

In de slotfase was de tweede gele kaart van Gudelj het enige wat het vermelden waard was.

  • Pro Shots
    Davy Klaassen (rechts) duikt weg voor een schot van Molde FK-speler Mohamed Elyounoussi
  • Pro Shots
    Donny van de Beek (links) viert zijn treffer

Markovic wijst Fener de weg

Fenerbahçe zat in het thuisduel met Celtic na 39 minuten op rozen, nadat Lazar Markovic de uitgekomen doelman Craig Gordon het bos in had gestuurd en de bal daarna vanuit een lastige hoek binnenschoof.

De tegentreffer van Kris Commons in het slotkwartier brachten de Turken, die zonder de licht geblesseerde Robin van Persie speelden, niet uit balans.

Eindstand groep A

Clubpuntendoelsaldo
Molde FK1110-7
Fenerbahçe97-6
Ajax76-6
Celtic38-12

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl