Een groep vluchtelingen maakt een wandeling in de buurt van Heumensoord
In samenwerking met
Omroep Gelderland
NOS Nieuws

Asielzoekers Nijmegen krijgen alsnog kerstetentje

Nijmegenaren en asielzoekers gaan alsnog samen eten, als goedmakertje voor de afgelaste kookavond eerder deze week. Omroep Gelderland meldt dat de gemeenteraad een groep vluchtelingen uitnodigt om aan te schuiven bij hun jaarlijkse kerstmaaltijd.

Maandagavond zouden vrijwilligers in een woonzorgcentrum een kookavond houden voor Nijmegenaren en bewoners van de noodopvang in Heumensoord. Website GeenStijl schreef over het plan en PVV-politica Marjolein Faber riep haar achterban op om tegen de avond in protest te komen. Ze stelde dat de bejaarde bewoners in gevaar zouden komen door de aanwezigheid van asielzoekers.

De vrijwilligers die de kookavond organiseerden kregen vele beledigende en bedreigende reacties, en hierdoor ontstond een zo dreigende sfeer dat de organisatie besloot de avond te annuleren.

Steun

De Nijmeegse gemeenteraadsleden laten weten ontsteld te zijn over die bedreigingen en beledigingen. "Intimidatie en bedreigingen, dat is een sfeer waar we ons zorgen over maken", zeiden de Nijmeegse fractievoorzitters.

De gemeenteraad wil zijn steun voor de vrijwilligers uitspreken: "We zijn trots op de vele vrijwilligers die zich inspannen om het verblijf van de vluchtelingen zo waardig mogelijk te maken. Daarom zullen we hen en een groep vluchtelingen uitnodigen om bij de jaarlijkse kerstmaaltijd van de gemeenteraad te zijn."

Advertentie via Ster.nl