NOS Nieuws

Kerstpost stroomt binnen voor verbrand meisje (8)

'Er zijn er al meer dan honderd kaarten en brieven gekomen'

De Amerikaanse Liz Dolder deed vorige week een oproep voor haar ernstig verbrande nichtje. Ze wilde zoveel mogelijk kerstkaarten voor de achtjarige Safyre Terry uit New York. Safyre verloor haar vader, zusje en twee broertjes in 2013 toen hun huis in brand werd gestoken. Zelf liep ze ernstige brandwonden op.

Omdat Safyre dit jaar kerst zonder haar familie zal moeten vieren, deed Dolder, die de voogdij over het meisje heeft, op Facebook een oproep om zoveel mogelijk kaartjes naar Safyre te sturen. Liz Dolder hoopte dat er genoeg zouden komen om de kerstboom er mee vol te kunnen hangen.

Cadeautjes

De oproep werd op Facebook massaal gedeeld en de post stroomde binnen. Safyre kwam samen met haar tante naar het postkantoor om de honderden kaarten, brieven, teddyberen, zelfgemaakte sieraden en allerlei andere cadeautjes die waren opgestuurd, op te halen.

Safyre dacht dat er twintig brieven zouden zijn, haar tante wist ook niet wat haar overkwam. "Het gaat erom dat de boodschap overgebracht wordt."

"Het is pas de eerste dag en er zijn al meer dan honderd kaarten binnen", zegt een medewerker van het postkantoor. "We verwachten nog duizenden brieven en pakketjes."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl