De cover van de Donald Duck

'Stoethaspel' Donald Duck zoekt leukste woord van Duckstad

Donald Duck is op zoek naar het leukste woord van Duckstad, de woonplaats van de eend en zijn familie. Via de site van het stripblad kunnen lezers uit tien woorden kiezen die vergeten zijn in de Nederlandse taal, maar in het blad nog regelmatig worden gebruikt.

Lezers kunnen kiezen uit woorden als 'stoethaspel', 'schobbejak' en 'verfomfaaien'. Ook het toevluchtsoord Verweggistan, waar Donald Duck naartoe vlucht als hij het weer eens heeft verknald, staat in de lijst.

Ducktee

"In Duckstad spreken we een apart taaltje. Zo draag ik altijd hetzelfde kloffie, vertel ik regelmatig lariekoek om mijn hachje te kunnen redden en als gevolg daarvan vlucht ik af en toe naar Verweggistan. Grutjes!", schrijft Donald Duck op zijn site.

De verkiezing wordt gehouden vanwege het Ducktaal-thema deze week. Donald Duck en zijn buurman Bolderbast doen in het nieuwe nummer mee aan het Groot Ducktee, vol met typische 'Duckse' woorden. Het is niet geheel toevallig dat de Ducktee-editie deze week verschijnt, volgende week zaterdag wordt het Groot Dictee der Nederlandse Taal uitgezonden.

Het winnende woord wordt op 4 januari bekendgemaakt.

  • Sanoma
    Een fragment uit de Donald Duck van deze week
  • Sanoma
    Een fragment uit de Donald Duck van deze week

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl