Sébastien Haller juicht na een doelpunt tegen Heracles Almelo
NOS Voetbal

FC Utrecht is het beste dat Haller kon overkomen

FC Utrecht maakt zich op voor de wedstrijd van het jaar. Ajax komt zondag op bezoek in de Galgenwaard. De Utrechtse hoop is gevestigd op een Franse spits. Sébastien Haller scoorde dit seizoen al tien keer en aast op meer.

"Ik heb mazzel gehad dat ik bij FC Utrecht mocht komen spelen. Dat is het beste dat me heeft kunnen overkomen", zegt Haller, die in de winterstop van het vorige seizoen overkwam van AJ Auxerre. "Ik moest weer zin krijgen in alles, en die zin heb ik bij FC Utrecht gevonden. Het belangrijkste is dat ik hier speeltijd krijg."

Utrecht heeft zijn hoop op Haller gevestigd

Haller groeide op in de buurt van Parijs. Die stad kreeg een maand geleden te maken met een reeks gruwelijke aanslagen. Het heeft diepe indruk op hem gemaakt. "Het was dramatisch voor Frankrijk, voor Parijs en voor de wereld. Als je de gezellige drukte van Parijs kent, en dat er dan zoiets gebeurt, dan is dat echt vreselijk voor de mensen daar."

Hoewel zijn gedachten regelmatig afdwalen naar zijn roots, weet Haller dat er zondag tegen Ajax gepresteerd moet worden. Haller: "De supporters kijken er al het hele jaar naar uit. Dat stimuleert iedereen. Het zou mooi zijn als we zouden winnen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl