Ricardo van Rhijn (l) en Ajax-trainer Frank de Boer tijdens de persconferentie
NOS Voetbal

Van Rhijn wil De Boer laten zien dat hij erbij hoort

Ajax-verdediger Ricardo van Rhijn is blij dat hij vandaag in het Europa League-duel met Molde weer eens in de basis staat. "Ik moet zorgen dat ik meega in de flow waar Ajax nu in zit. Het is een kans om mezelf te laten zien en ik ben blij dat ik weer minuten kan maken."

Aan het begin van dit eredivisieseizoen raakte Van Rhijn zijn basisplaats kwijt aan Kenny Tete. Omdat Tete is geschorst voor het laatste groepsduel in de Europa League, krijgt Van Rhijn weer een plaats in de basis.

Zeer gemotiveerd

"Het is een tijd geleden dat ik een wedstrijd heb gespeeld, dus ik ben zeer gemotiveerd. In het begin was het wel lastig, maar je moet ook realistisch en eerlijk zijn naar jezelf. Kenny heeft een kans gekregen en hij heeft dat heel goed gedaan. Er was voor de trainer geen reden om hem te wisselen en dat is volkomen terecht."

De rechtsback neemt zijn trainer Frank de Boer niets kwalijk. "Ik heb drie jaar in de basis gespeeld, nu gaat het even wat minder. Dan kan ik wel mijn koppie laten hangen, maar dat heeft geen zin en zo zit ik niet in elkaar. Zo werkt dat in de voetbalwereld, maar mijn relatie met de trainer is heel goed."

De Boer geeft Ajax vijf procent kans

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl