NOS Voetbal

Cocu: dit zijn van die spaarzame avonden

Cocu: dit zijn van die spaarzame avonden

Ingetogen heeft PSV-trainer Phillip Cocu plaatsing voor de achtste finales van de Campions League gevierd. Maar de oud-international was inwendig dolblij na de 2-1 thuiszege op CSKA Moskou. "Dit zijn van die spaarzame avonden."

"Als je daar later aan terugdenkt, dan schiet er van alles door je hoofd. Maar op het moment dat de wedstrijd bezig is, ben je alleen daar mee bezig en wat er moet gebeuren."

Cocu bleef ook in hectische fases rustig. "United maakte 2-2, terwijl wij net 1-1 maken. Dus eigenlijk heb je geen tijd om over alles na te denken."

Als je er in gelooft, zie je dat je hele mooie dingen kunt bereiken.

Phillip Cocu

Bij een nederlaag van United zou PSV aan een gelijkspel genoeg hebben gehad. Was er veel contact met de spelers over die andere wedstrijd? Cocu: "Telkens als er iets veranderde. Ook als we anders gingen spelen. Dat vraagt veel van de spelers en ik vind dat ze dat echt fantastisch gedaan hebben."

En toen kwam de bevrijding met de 2-1 van Davy Pröpper. "Ja, heerlijk. Geweldig dat we na de penalty tegen nog in staat zijn om twee keer te scoren."

Tot slot heeft Cocu nog een wijze les voor andere Nederlandse clubs in Europa. "We hebben erin geloofd en dan zie je dat je heel mooie dingen kunt bereiken."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl