Logo van ING bij het hoofdkantoor in Amsterdam.
NOS Nieuws

ING maakt werk van reorganisatie

ING haalt hypotheekdienstverlening weg bij vier kantoren in Nederland. Dat bevestigt de bank na navraag door de NOS. Het gaat om vestigingen in Leeuwarden, Arnhem, Groningen en Eindhoven. In totaal verdwijnen er hierdoor 500 banen, maar die ontslagen zijn al eerder aangekondigd.

Doordat het werk verdwijnt of verschuift, zal het callcentrum in Groningen volledig sluiten. De vestigingen in Leeuwarden en Eindhoven blijven nog wel open, omdat ING daar nog private banking activiteiten heeft. De sluiting van de locatie in Arnhem kondigde de bank in de zomer al aan.

Het besluit is onderdeel van een reorganisatie die de bank eind vorig jaar al bekendmaakte. Toen werd besloten om 2800 banen in Nederland te schrappen. De honderden banen die nu verdwijnen vallen dus binnen dat plan. Het zijn zowel vaste als tijdelijke plekken die verdwijnen.

Volgens ING is het nodig om in te krimpen, omdat steeds meer mensen overstappen op internetbankieren. "We willen de werkwijze efficiënter maken, en ICT-systemen vereenvoudigen", aldus een woordvoerder van de bank.

Voor een deel zal het werk van de locaties die gesloten worden in afgeslankte versie worden verschoven naar het kantoor in Amsterdam.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl