De achtergelaten vliegtuigen op het vliegveld van Kuala Lumpur
NOS Nieuws

Wil de eigenaar van drie Boeings zich melden bij de luchthaven?

De internationale luchthaven van Maleisië is op zoek naar de eigenaar van drie vliegtuigen die zijn achtergelaten op het vliegveld van Kuala Lumpur. In een advertentie in The Star staat dat de eigenaar van de drie Boeings 747 veertien dagen heeft om de vliegtuigen op te halen. Gebeurt dat niet, dan worden de vliegtuigen verkocht of weggedaan.

Het gaat om twee passagiersvliegtuigen en een vrachtvliegtuig. "Er kunnen verschillende redenen zijn waarom de eigenaar niets van zich laat horen", zegt de manager van het vliegveld tegen een andere krant. "Misschien was er geen geld meer om vluchten uit te kunnen voeren."

Rekening

De eigenaar kan nog wel een flinke rekening verwachten voor het stallen van de vliegtuigen op een internationale luchthaven. Hoe hoog deze kosten zullen zijn, is niet bekend.

De luchthaven heeft contact opgenomen met de laatst bekende eigenaars, maar die wilden geen details geven. Ze zeiden alleen dat de huidige eigenaar niet uit Maleisië komt.

Het is niet de eerste keer dat er vliegtuigen achterblijven op het vliegveld. In 1990 bleef er een kleiner vliegtuig staan, dat verkocht werd. Het werd omgetoverd tot een restaurant in Kuala Lumpur.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl