NOS NieuwsAangepast

Verkeer België ontregeld door sneeuw

In België is het wegverkeer ernstig ontregeld door de sneeuw. De Belgische politie roept iedereen op om thuis te blijven.

Door de sneeuw van vannacht is op snelwegen maar één baan berijdbaar. Op het hoogtepunt van de ochtendspits stond er volgens de VRT meer dan 500 kilometer file.

In Brussel, Antwerpen en op tal van andere plaatsen in Belgie rijden geen bussen. In Wallonië geldt, net als gisteren, op een aantal snelwegen een rijverbod voor trucks zwaarder dan 7,5 ton.

Vliegverkeer

Het vliegveld bij Brussel was vannacht open om vertraging in te lopen, maar dat hielp niet veel. Een groot aantal vluchten is geschrapt of vertraagd, omdat er maar één startbaan open is.

Door de hevige sneeuwval kunnen er momenteel maar enkele vluchten landen op Brussels Airport. Ook het vliegverkeer van en naar het vliegveld bij Charleroi is ernstig verstoord.

Duitsland

Ook in Duitsland zijn er problemen door het weer. Uren konden tussen Hannover en Berlijn geen treinen rijden vanwege ijs op de bovenleidingen. Veel passagiers zaten vast in gestrande treinen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl