Bandleden van U2 staan stil bij de aanslagen in Parijs
NOS Nieuws

Toch geen Eagles of Death Metal bij U2

De Amerikaanse rockband Eagles of Death Metal treedt vanavond niet op tijdens het concert van U2 in Parijs. Berichten dat dat zo is, kloppen niet, schrijft U2 op zijn website.

"We zijn terug in Parijs en het is geweldig om hier weer te zijn. Sommige mensen hebben gezegd dat Eagles of Death Metal vanavond bij U2 op podium zal verschijnen. Dit is niet het geval. We hebben een ander verrassingsoptreden gepland voor de show van vanavond."

Het concert van U2 stond oorspronkelijk gepland voor de dag na de aanslagen in Parijs, maar werd verplaatst. Het Amerikaanse blad Billboard schreef deze week dat Eagles of Death Metal bij het opnieuw ingeplande optreden zou meespelen, maar die geruchten zijn nu dus tegengesproken.

Eagles of Death Metal speelde vorige maand in het Bataclan-theater in Parijs toen terroristen de concertzaal binnenvielen en 89 mensen doodschoten. Onder de doden waren een medewerker van de band die merchandise verkocht en drie mensen van de platenmaatschappij.

Lied over Parijs

U2-zanger Bono heeft een lied over de aanslagen in Parijs geschreven. Streets of Surrender heet het nummer. In een interview op nieuwszender CNN droeg hij de tekst voor.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl