Sjoerd Overgoor teleurgesteld na weer een tegendoelpunt

Willem II pakt volle buit tegen SC Cambuur

Willem II is voor de derde thuiswedstrijd op rij ongeslagen gebleven. De Tilburgers boekten een verdiende 3-0 zege op SC Cambuur, dat nog altijd op zijn eerste overwinning wacht.

Behoudens de 1-0 van Guus Joppen viel er niet veel te beleven in de eerste helft. Willem II was weliswaar duidelijk de betere ploeg al was het alleen gevaarlijk bij standaardsituaties. De Friezen lieten voor rust helemaal niks zien en kwamen ook amper van de eigen helft af.

De 1-0 was overigens wel het bekijken waard: een vrije trap van Stijn Wuytens in de twaalfde minuut kwam over alles en iedereen bij linksback Joppen terecht, die min of meer vanaf de achterlijn bij de tweede paal binnenkopte.

• ANP
    Guus Joppen haalt de bal uit het net nadat hij de openingstreffer voor Willem II heeft binnengekopt
  • ANP
    Onbegrip bij Cambuur-doelman Harm Zeinstra en Djavan Anderson
  • ANP
    Verbijstering bij Cambuur-trainer Henk de Jong als hij zijn ploeg opnieuw ziet blunderen bij standaardsituaties
  • ANP
    Erik Falkenburg viert zijn achtste treffer van het seizoen tegen Cambuur met Stijn Wuytens en Jorden Peters

Achtste treffer Falkenburg

Pas tien minuten na rust diende zich voor Cambuur de eerste kans aan: Furdjel Narsingh zette door op rechts, behield het overzicht en bediende Sjoerd Overgoor die zijn schot via een Tilburgs hoofd over het doel zag verdwijnen.

Nick van der Velden testte niet veel later doelman Harm Zeinstra met een schot en aan de andere kant moest keeper Kostas Lamprou ingrijpen bij een inzet van Bartholomew Ogbeche .

Een Tilburgs offensief in de slotfase leverde in korte tijd tal van kansen op. Zo slaagde Dries Wuytens er niet in Zeinstra van dichtbij de passeren en kopte Erik Falkenburg maar net naast. Maar Falkenburg kon even later wel zijn achtste treffer van het seizoen vieren met een intikkertje, waarna ook Stijn Wuytens nog een duit in het zakje deed met een doeltreffende vrije trap.