Sven van Beek
NOS Voetbal

Van Beek: Feyenoord maakt stappen

Feyenoord moet zondagmiddag tegen Heracles (14.30 uur) proberen om in het spoor van koploper Ajax te blijven. Na de winst van de Amsterdammers op Heerenveen bedraagt het verschil zes punten. "Er is niet zo heel veel verschil tussen Ajax en Feyenoord", vindt Van Beek. "Ik denk dat wij bij vlagen beter spelen. Zij hebben gewoon een paar goeie spelers die de kansen afmaken."

De laatste weken heeft Feyenoord de weg naar boven weer gevonden. Na het gelijkspel tegen Ajax (1-1) volgden twee grote overwinningen. Eerst thuis tegen FC Twente (5-0). Daarna de winst in de stadsderby tegen Excelsior (2-4). Van Beek vindt dat zijn ploeg elke week beter wordt. "We bespreken telkens de dingen die fout gaan. Daardoor worden we steeds sterker. We maken stappen."

Tegendoelpunten

Feyenoord kreeg slechts veertien goals tegen dit seizoen, maar Ajax nog minder: negen. "Elk tegendoelpunt telt", zegt de verdediger. "Je hebt een goede aanval nodig, maar ook een goede verdediging. Elk doelpunt dat je kan voorkomen, kan belangrijk zijn."

Van Beek is een 'zekerheidje' in de defensie bij Feyenoord, maar hij voelt zich niet de leider. "Nee, iedereen luistert naar elkaar. Ik probeer mijn steentje bij te dragen. Zolang ik speel, is het goed."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl