Marcel Appiah en Christian Santos op de spelcomputer in hun appartement
NOS Voetbal

Appiah en Santos, NEC-roomies in Nijmegen

Het is een goed stel samen: de NEC'ers Marcel Appiah en Christian Santos. Ze leerden elkaar in Duitsland kennen bij Arminia Bielefeld en wonen nu samen in Nijmegen, waar ze vorig seizoen de Jupiler League-titel vierden.

"Hij is een maatje van mij uit Duitsland", zegt Appiah in het Nederlands. De twee blijken niet alleen op het veld, maar ook in huis een heldere taakverdeling te hebben. "Hij is echt een goeie kok", zegt Appiah over Santos. "Hij heeft nu een nieuwe pastasaus, en die is super."

Santos in het Duits: "Welke?" Appiah: "Die met wijn." Santos grijnst: "Met rode wijn."

Appiah en Santos, NEC-roomies in Nijmegen

Niet de gesprekken die je direct bij een voetbalduo verwacht. Net zoals de twee in tegenstelling tot veel van hun collega's op de spelcomputer niet zweren bij FIFA 2016, maar bij Call of Duty.

Maar hoelang zijn ze nog samen? Santos heeft zich dit seizoen nadrukkelijk in de kijker gespeeld. De 27-jarige aanvaller uit Venezuela scoorde al tien keer in veertien eredivisieduels. Eén van die goals was een weergaloze omhaal.

"Ik geloof wel dat dat mijn mooiste doelpunt ooit was", zegt Santos. Maar speelt hij na de Kerst nog bij NEC? "Ik weet het niet. Er zijn gesprekken met NEC. Of het in de winter of in de zomer gaat gebeuren of dat ik hier doorga."

Vijf keer Santos, inclusief een omhaal

Net als Santos doet Appiah, een Duitse rechtsback met Ghanees bloed, er alles aan om te slagen in Nederland. Door een blessure speelde hij dit seizoen pas vijf wedstrijden, maar hij is op de weg terug.

Zondag spelen Santos en Appiah met NEC thuis tegen PEC Zwolle. Maar eerst belangrijkere zaken. Wat gaan ze vandaag eten? Appiah met een dosis humor: "Ik denk iets gezonds, zoals we altijd eten."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl