Sharon van Rouwendaal
NOS SportAangepast

Heemskerk en Van Rouwendaal naar finale 400 meter vrije slag

Femke Heemskerk en Sharon van Rouwendaal hebben zich bij de EK kortebaan in Israël gekwalificeerd voor de finale van de 400 meter vrije slag.

Heemskerk zwom in de series de derde tijd (4.02,07) en Van Rouwendaal ging als achtste door. De Hongaarse Katinka Hosszú (4.01,68) en de Britse Carlin Jazmin (+0,04) zwommen respectievelijk de eerste en tweede tijd. Robin Neumann (4.09,54) werd achttiende en redde het niet.

Ook Kromowidjojo en Dekker door

Ranomi Kromowidjojo plaatste zich overtuigend voor de halve finales van de 50 meter vrije slag. Ze won haar serie in 23,95 seconden. Dat bleek de tweede tijd in de series, achter de Zweedse Sarah Sjöström (23,81).

Ook Inge Dekker haalde de halve finales. Zij zwom de zevende tijd (24,40). Marrit Steenbergen (25,48) werd uitgeschakeld en Tamara van Vliet besloot niet van start te gaan.

Estafettevrouwen

De Nederlandse estafettevrouwen haalden de finale van de 4x50 meter wisselslag. Tessa Vermeulen, Moniek Nijhuis, Marrit Steenbergen en Tamara van Vliet klokten de zesde tijd (1.48,71). De Russische vrouwen zwommen het snelst in de voorronde: 1.47,26.

De mannenploeg, met Jesse Puts, Sébas van Lith, Maarten Brzoskowski en Ben Schwietert, eindigde als veertiende en zien we niet terug in de eindstrijd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl