NOS Nieuws

FBI doorzoekt huis van vriend schutter San Bernardino

De FBI heeft een inval gedaan in het huis van een vriend van Syed Farook, de man die woensdag met zijn vrouw een bloedbad aanrichtte in Californië. De woning staat naast het huis waar Farook meer dan tien jaar lang gewoond heeft. Volgens Amerikaanse media kocht Enrique Marquez, de vriend van Farook, de wapens waarmee het echtpaar de aanslag pleegde.

De inval vond plaats in Riverside, een buitenwijk van Los Angeles. Riverside ligt niet ver van San Bernardino, waar Farook met zijn vrouw donderdag veertien mensen doodschoot. Het echtpaar werd kort daarna door de politie gedood.

Een buurtbewoner zag het allemaal gebeuren

Volgens buurtbewoners waren Farook en Marquez jarenlang goede vrienden. Ongeveer drie jaar geleden begon Farook zich anders te gedragen. Hij ging traditionele Pakistaanse gewaden dragen en liet zijn baard groeien. In augustus verhuisde Farook naar een andere buitenwijk van LA, waar hij met zijn vrouw ging wonen.

Veiligheidsmaatregelen

President Obama zal vandaag veiligheidsmaatregelen aankondigen naar aanleiding van de schietpartij in San Bernardino. Naar verwachting maakt hij ook nieuwe details bekend over de schietpartij en gaat hij in op de terreurdreiging.

De FBI ziet de schietpartij in San Bernardino als een daad van terreur. Gisteren meldde terreurgroep Islamitische Staat op zijn eigen radiozender dat Farook en zijn vrouw volgelingen waren van de organisatie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl