Jorrit Hendrix viert feest met de meegereisde fans
NOS Voetbal

Onverdiende zege PSV in de Gelredome

PSV heeft dankzij een late treffer van Jorrit Hendrix de volle buit gepakt bij Vitesse. PSV won met 1-0, maar verdiende de drie punten beslist niet.

Het frivool startende PSV kreeg al snel een kans (schot op de paal van Davy Pröpper) waarna Vitesse langzaam maar zeker de regie overnam. PSV stond voortdurend onder druk en kwam voor de pauze goed weg bij schoten van Valeri Kazaisjvili, Denis Olijnyk en Dominic Solanke.

Vitesse begon ook sterk aan het vervolg en PSV-doelman Jeroen Zoet kon maar net Renato Ibarra van scoren afhouden. Even later had Jorrit Hendrix de bal voor het inschieten na een passje van Gaston Pereiro, maar verder dan een makkelijk door doelman Eloy Room te stoppen rollertje kwam hij niet.

Gaandeweg de tweede helft leek het beste er ineens af bij Vitesse en PSV kreeg steeds meer ruimte voor de combinatie. Het leverde Jürgen Locadia een kansje op (schot voorlangs) en Room kon maar net een kopbal van Hector Moreno keren.

PSV ontsnapt

Juist toen PSV op weg leek toch nog de volle buit binnen te gaan halen, was Vitesse twee keer dicht bij een treffer. Bij een aanval maakte Jeffrey Bruma hands, maar dat ontging scheidsrechter Blom. En even later kreeg invaller Milot Rashica de bal op een presenteerblaadje van Solanke, maar hij schoot tot ieders verbazing van dichtbij naast.

In de laatste minuut van de officiële speeltijd wist PSV alsnog duur puntenverlies te voorkomen toen Luuk de Jong met een voorzet op maat Hendrix bereikte en die schoot beheerst binnen in de verre hoek.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl