Vanwege de overstromingen zijn wegen afgesloten
NOS Nieuws

Storm en regen teisteren Verenigd Koninkrijk

Zware storm en hoosbuien veroorzaken in grote delen van het Verenigd Koninkrijk overlast. In Noord-Engeland en Schotland zijn in verschillende plaatsen bewoners geëvacueerd. Er zijn meer dan veertig waarschuwingen uitgegeven voor extreme overstromingen.

De Britse weerdiensten hebben code rood afgegeven. Bewoners moeten voorzorgsmaatregelen nemen en krijgen het advies alleen naar buiten te gaan als het echt nodig is.

Afgesloten

Wegen zijn afgesloten en tientallen treinen kunnen niet rijden. Vooral in het graafschap Cumbria in het noorden is er veel overlast. Daar staan woningen onder water.

Volgens een weerman van de BBC moet het ergste nog komen omdat het centrum van de storm Cumbria nog moet bereiken.

Storm Desmond houdt huis in Groot-Brittannië en Ierland

In Wales zijn windstoten gemeten van 137 kilometer per uur. Honderden huizen zitten daar zonder stroom. Twee automobilisten werden uit hun auto gered, nadat ze waren overvallen door het water.

Ook Ierland is getroffen door de storm. In het westen van het land is in zo'n 2000 huizen de stroom uitgevallen. De weerdiensten verwachten dat het zeker tot morgen onophoudelijk blijft regenen.

De storm in het Verenigd Koninkrijk wordt veroorzaakt door een lagedrukgebied. Dat leidt in Nederland tot een stormachtige wind aan de kust.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl