Marko Arnautovic, tweemaal trefzeker tegen Manchester City

Arnautovic schiet swingend Stoke langs koploper City

Met name dankzij een flitsende eerste helft heeft Stoke City in eigen huis verdiend gewonnen van koploper Manchester City: 2-0. De doelpunten kwamen van de voet van voormalig Twente-speler Marko Arnautovic.

Naast Arnautovic stonden er nog vier spelers met een eredivisie-verleden op het veld in Stoke-on-Trent. Bij de thuisploeg waren er basisplaatsen weggelegd voor Ibrahim Afellay (voor het eerst sinds 29 augustus), Erik Pieters en oud-Ajacied Bojan.

In de punt van de aanval van Manchester City speelde voormalig Vitesse-speler Wilfried Bony bijna een uur mee.

Shaqiri en Arnautovic

'The Potters' grepen de koploper direct bij de keel, met hoofdrollen voor Xherdan Shaqiri en Arnautovic. Nog binnen het kwartier scoorde de flamboyante Oostenrijker tweemaal op aangeven van zijn Zwitserse ploegmaat.

Xherdan Shaqiri , de absolute uitblinker tegen City
    Ibrahim Afellay stond in de basis en werd vlak voor tijd gewisseld
    City-coach Manuel Pellegrini tijdens de eerste helft

In beide gevallen was het voorwerk fraaier dan de afronding. De 1-0 werd ingeleid met een mooie schaarbeweging en puike voorzet van Shaqiri, waarna Arnautovic knap voor zijn tegenstander kwam en binnentikte. Aan het tweede doelpunt ging een fraaie pass vooraf.

Het antwoord van City bleef uit en Stoke ging verder met het vermaken van de fans met mooie combinaties, die nog voor rust leidden tot twee grote kansen voor opnieuw Arnautovic. Maar de 26-jarige Oostenrijker wist ze niet te benutten.

Ook na rust kon City geen vuist maken, ondanks drie snelle wissels van coach Manuel Pellegrini. Shaqiri bleef strooien met magistrale passes en kreeg zelf, op aangeven van Arnautovic, wellicht de grootste kans op de 3-0, maar schoot voorlangs.

Een kwartier voor tijd kreeg de uitblinker een publiekswissel, waardoor ook Marco van Ginkel nog even mocht meespelen. Door het verlies van Manchester City kunnen Leicester City, Manchester United en Arsenal langszij komen. Zij spelen allen later vandaag. Stoke blijft in de middenmoot hangen.