NOS Sport

Olympische flow ontbreekt nog bij Kromowidjojo

Met twee zilveren medailles op de EK kortebaan op vrijdag had Ranomi Kromowidjojo best een goede dag. Maar tevreden was ze zeker niet. "De olympische flow is er nog niet", constateerde 'Kromo'.

"Ik ga er niet wakker van liggen vannacht, maar het is wel heel erg jammer. Het ligt meer aan mezelf dan aan de concurrentie" zei Kromowidjojo na haar zilveren plak op de 100 meter vrije slag, die werd gewonnen door de Zweedse Sarah Sjöström. "Ik ga maar even kijken waar het aan ligt."

Twee uur later lag Kromowidjojo alweer in het zwembad van Netanya voor de 4x50 meter vrije slag. Samen met Femke Heemskerk, Inge Dekker en Tamara van Vliet werd opnieuw een zilveren medaille in de wacht gesleept.

Net niet iedereen

"Jammer", sprak Kromowidjojo. "We hebben alle vier gewoon vol gas gegeven, alleen was er één land sneller. Ik vind dat Nederland wel eerste had moeten worden, maar dan moet je alle vier wel goed zwemmen. Ik kon net niet iedereen inhalen, dus ja, dat is wel jammer."

Ook Dekker was duidelijk in haar commentaar. "We zwommen allemaal niet echt lekker. We kwamen hier om te winnen. Dus dit is niet goed." Heemskerk baalde van de zilveren estafetteplak. "Van deze wel ja. Het is een beetje ons domein, tenminste van Nederland."

Heemskerk: op de 200 zal het een stuk beter gaan

"100 meter is te kort"

Met haar vierde plaats op de 100 meter vrije slag, eerder op de dag, was Heemskerk ook niet tevreden. "Het is balen. Ik ging gewoon voor brons. Het klinkt gek, maar de 100 meter is gewoon te kort. Daar ben ik niet fris gewoon voor."

"Ik verwacht dat het op de 200 wel een stuk beter zal gaan. Het tempo ligt dan iets lager, dan kan ik technisch wat beter blijven zwemmen. Dat ging vorig jaar heel goed", klonk het hoopvol uit de mond van Heemskerk.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl