NOS Sport

Steenbergen dolblij met eerste individuele plak

Steenbergen heeft geen idee wat ze gedaan heeft

Dat Marrit Steenbergen een uitzonderlijk zwemtalent is, was al duidelijk. Vrijdag pakte ze bij de EK kortebaan in Netanya haar eerste individuele medaille op een seniorentoernooi: brons op de 100 meter wisselslag.

De 15-jarige Steenbergen kon het nauwelijks bevatten. "Ik heb echt geen idee, ik weet niet", stamelde ze toen haar werd gevraagd waar ze mee bezig is. "Ik had dit echt niet verwacht."

Steenbergen grossierde eerder dit jaar al in medailles op de Europese Spelen in Bakoe, waar zwemmen een jeugdtoernooi was. Als beloning mocht ze mee naar de WK langebaan in Kazan, waar ze met de estafettevrouwen zilver won op de 4x100 meter vrije slag.

Rustig aan

Maar nu heeft ze ook haar eerste individuele plak. "Brons is echt heel gaaf. Ik kon het niet heel goed zien op het scorebord. Ik dacht dat ik een 3 zag en ik dacht: wat!?"

Reden voor een feestje, maar Steenbergen doet het vanavond rustig aan. "Vanavond even met mijn ouders bellen, want die zijn thuis. En dan vroeg slapen, want morgen weer de 200 meter vrije slag. Het gaat gewoon weer verder."

Steenbergen zwemt naar brons op 100 wissel

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl