NOS Nieuws

Journalisten lopen vrij door huis schutters San Bernardino

Journalisten filmen in huis verdachten San Bernardino

Twee dagen na de schietpartij in San Bernardino hebben journalisten iets zeer ongebruikelijks meegemaakt. Volkomen onverwacht kregen ze de mogelijkheid om het huis van de schutters binnen te gaan en er te filmen. De FBI had het onderzoek ter plekke afgerond en het pand daarna overgedragen aan de eigenaar. Die liet vervolgens de journalisten binnen.

Bij een zorginstelling in San Bernardino in Californië schoten Tafsheen Malik en Syed Farook woensdag 14 mensen dood. Twee dagen later is hun woonkamer overal in de wereld te zien.

In het huis zijn veel uitingen van het geloof van de daders te zien. Er hangt gebedskleding aan de muur, op verschillende plekken zitten stickers met islamitische teksten en op tafel ligt een koran.

Documenten

Ook zijn familiefoto's, babykleren, een kinderbedje en een wiegje te zien. Documenten zijn er ook; een visum, identiteitskaarten, bankpasjes en afschriften liggen open en bloot. De journalisten pakken verschillende dingen op en laten ze live zien aan de kijkers van Amerikaanse media.

Niet alleen de journalisten lopen rond in het huis van de schutters. Na verloop van tijd wandelt een buurtbewoner binnen. Samen met zijn hond loopt hij door de kamer, die normaliter met het oog op het recherche-onderzoek hermetisch afgesloten zou zijn.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl