NOS Nieuws

Nieuw in de VS: Gun TV een 24-uurs homeshopping kanaal voor wapens

Een tv-zender helemaal in het teken van wapens. Op 20 januari wordt in de Verenigde Staten het tv-station GunTV gelanceerd. Via het teleshop-kanaal kunnen kijkers 24 uur per dag pistolen, munitie en legerkleding kopen. Het moment van de lancering is pikant, omdat het Amerikaanse wapenbeleid weer volop ter discussie staat na de schietpartij deze week in de Californische stad San Bernardino. Bij het bloedbad vielen 14 doden en raakten 21 mensen gewond.

Het nieuwe tv-station start tijdens het jaarlijkse wapencongres SHOT in Las Vegas. De zender is te ontvangen via nationale sattelliet-tv. Volgens GunTV wordt het net zo makkelijk om een wapen te bestellen als elk ander product dat je online bestelt.

GunTV tv-zender voor wapenverkoop

Naast teleshop-programma’s zendt GunTV ook wapeninstructies en trainingen uit. Ook zullen er commercials van wapenfabrikanten te zien zijn. Het is niet mogelijk om de wapens thuisbezorgd te krijgen; consumenten kunnen hun bestelling ophalen bij de dichtstbijzijnde wapenhandelaar.

President Obama zei na de schietpartij in San Bernardino juist dat hij het stapsgewijs moeilijker wil maken om aan wapens te komen. Volgens de president is het nu nu veel te makkelijk om aan wapens te komen in de VS. Al ruim 200 jaar geeft de Amerikaanse grondwet iedere burger het recht om een wapen te dragen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl