Een opvang wordt in Amsterdam voorbereid
NOS Nieuws

Homoseksuele vluchtelingen Amsterdam apart opgevangen

In Amsterdam worden homoseksuele vluchtelingen na enkele bedreigingen en incidenten uit de opvangcentra gehaald en in woningen opgevangen. De gemeente benadrukt dat het om incidentele gevallen gaat.

Het Leger des Heils zegt in Het Parool dat hun veiligheid niet gegarandeerd kan worden in de opvangcentra. Het Leger des Heils zorgt mede voor de opvang van de vluchtelingen.

Staatssecretaris Dijkhoff schreef een paar weken geleden in een brief aan de Tweede Kamer dat hij geen voorstander is van aparte opvang voor bijvoorbeeld homoseksuele asielzoekers. "Een aparte opvang is naar mijn mening stigmatiserend. Ook zou een dergelijke locatie nu juist voorwerp van bedreigingen kunnen worden."

Premier Rutte voegde er vandaag aan toe dat ook hem wat betreft homo's gewoon in de opvang terecht moeten kunnen en dat er geen aanleiding is hen in aparte centra te zetten. "Als je asiel aanvraagt, moet je je gewoon aan de Nederlandse normen en waarden houden." Daar hoort bij dat homo's volledig worden geaccepteerd, benadrukte Rutte.

Bedreigd

Volgens het COC, dat de belangen behartigt van homo's, lesbiennes, biseksuelen en transgenders, zijn de betrokken vluchtelingen in de Amsterdamse opvangcentra bespuugd, bedreigd en uitgescholden.

De meeste vluchtelingen in Amsterdam komen uit Syrië en worden sinds september opgevangen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl