Lucas Boom werd op klaarlichte dag doodgeschoten
NOS Nieuws

Arrestaties voor liquidatie bij scholen in Zaandam

De politie heeft vier mensen opgepakt voor de liquidatie van Lucas Boom. Onder hen zijn vermoedelijk twee van de schutters.

Het zijn twee Amsterdammers van 23 en 34 jaar. De twee andere verdachten zijn 29 en komen uit Den Haag. Zij zouden de vluchtauto geleverd hebben. Die was ook gestolen in Den Haag.

De 43-jarige crimineel Lucas Boom werd in juni op klaarlichte dag geliquideerd in een woonwijk in Zaandam, vlak bij twee basisscholen. De schutters liepen met kalasjnikovs achter hem aan en schoten hem dood.

Tips

Hoeveel schutters er precies waren is nooit helemaal vast komen te staan, zegt de politie. Vermoedelijk waren het er vier of vijf. Het onderzoek is nog steeds in volle gang.

De arrestaties werden in de afgelopen twee weken verricht. De politie kwam de mannen dankzij tips op het spoor. In een zaak als dit is dat bijzonder, zegt de politie. "Veel slachtoffers komen uit het milieu. Vrijwel niemand is bereid of durft iets te verklaren."

Dat er nu toch informatie is binnengekomen, kan samenhangen met de manier waarop de moord is gepleegd. "Mogelijk heeft het te maken met het feit dat mensen het te ver vonden gaan dat deze liquidatie op klaarlichte dag in een woonwijk onder de ogen van kinderen plaatsvond."

Geweldsman

Lucas Boom was een beroepscrimineel uit de omgeving van Willem Holleeder. Hij werd ook wel 'de geweldsman' genoemd. Volgens bronnen in het criminele milieu was hij betrokken bij verschillende liquidaties.

De liquidatie kreeg veel aandacht in de media. Onder meer het programma Opsporing Verzocht wijdde er een uitzending aan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl