Henk Krol tijdens een debat in de Tweede Kamer
NOS Nieuws

Henk Krol daagt oud-ministers om Gaykrant-subsidies

Henk Krol daagt twee oud-ministers van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap voor de rechter, om hun betrokkenheid bij de subsidies die de Gaykrant kreeg onder zijn leiding. Het gaat om de ministers Plasterk en Van Bijsterveldt, blijkt uit rechtbankstukken die 1 Vandaag heeft gepubliceerd.

Het ministerie eist ruim 200.000 euro aan subsidies terug van de stichting Vrienden van de Gaykrant, omdat ze ten onrechte zouden zijn verstrekt. Krol zou het geld, dat bedoeld was voor een digitale ontmoetingsplek voor homo's, in zijn eigen bedrijven hebben gestopt.

Afgelopen zomer stelde de rechter Krol niet persoonlijk aansprakelijk voor de opgelopen schuld bij de Gaykrant, maar nu is hij opnieuw door zijn oud-medebestuurders aangeklaagd. Ze doen dat uit naam van de stichting Vrienden van de Gaykrant, waar Krol eerder voorzitter van was.

Toestemming

In zijn verweer heeft Krol de oud-ministers van OC&W opgeroepen, omdat hij stelt dat ze op de hoogte waren van zijn plannen met de subsidie. Zo zou minister Plasterk zelf toestemming hebben gegeven voor de subsidie.

In een verklaring noemt Krols advocaat de nieuwe rechtszaak "een herhaling van zetten", omdat de rechter Krol in de zomer nog gelijk gaf. Hij wil verder niet inhoudelijk op de kwestie reageren. De advocaat vindt het kwalijk dat de juridische stukken al een dag na indiening bij de pers zijn beland.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl