Wim Jonk in dienst van Ajax
NOS Voetbal

Ajax en Jonk toch per direct uit elkaar

Een arbitragezaak is niet meer nodig: per direct gaan Ajax en hoofd jeugdopleiding Wim Jonk uit elkaar. Dat is de uitkomst van gesprekken tussen de club en de oud-speler.

Begin vorige maand maakte Ajax bekend dat Jonk niet meer welkom is. Er was volgens de Amsterdamse club een langlopend verschil van inzicht over de invulling van het technisch hart en de daarbij behorende verantwoordelijkheden. De mededeling zorgde voor veel ophef binnen en buiten Ajax en zorgde er uiteindelijk voor dat Johan Cruijff zijn handen van de club aftrok.

Een groot deel van de medewerkers op De Toekomst liet via een open brief weten achter Jonk te staan en ook de hoofdrolspeler zelf was niet van plan om zomaar te vertrekken. Een stap naar de rechter leek het logische gevolg, maar daar wordt nu van afgezien.

Niemands belang

Jonk: “Ik heb de afgelopen jaren met plezier bij Ajax gewerkt en alles gegeven voor de jeugdopleiding en het plan-Cruijff. Nadat Ajax te kennen heeft gegeven niet door te willen met mij voel ik onvoldoende draagvlak en hebben we besloten uit elkaar te gaan. Ik denk dat het uiteindelijk in niemands belang is om dit voor een rechter uit te vechten.”

De algemeen directeur van Ajax, Dolf Collee is Jonk dankbaar. "Wim heeft de afgelopen jaren met zijn team veel veranderingen in gang gezet die goed zijn voor onze jeugdopleiding. Vernieuwingen die passen bij een ambitieuze club als Ajax."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl