Assistent-scheidsrechter met vlag
In samenwerking met
Omroep Zeeland
NOS Nieuws

Onderzoek na doodsbedreiging bij amateurwedstrijd

De tuchtcommissie van de KNVB doet onderzoek naar doodsbedreigingen bij een amateurwedstrijd. Na de wedstrijd van VC tegen UDI’19 werden de scheidsrechter en zijn assistenten bedreigd.

Op basis van verklaringen van de assistent-scheidsrechters concludeert de KNVB dat het arbitrale trio met de dood werd bedreigd door "één of meerdere personen van Vlissingen", meldt Omroep Zeeland.

De wedstrijd van drie weken geleden werd geleid door scheidsrechter Vink en zijn assistenten Van den Oetelaar en Hoeksma. De wedstrijd werd met 1-2 gewonnen door UDI’19 en eindigde tumultueus.

Bedreiging

De scheidsrechter en zijn assistenten zouden na afloop van het duel bij de kleedkamers zijn bedreigd. Volgens de KNVB gaat het om één of meerdere personen die zouden hebben geroepen "Ik maak ze kapot". Wie dat waren is niet bekend, omdat de deur van de kleedkamer van de arbiters dicht was. Ze hebben de mogelijke bedreiging wel gehoord, maar niet gezien.

Bij de Zeeuwse voetbalclub wordt met verbazing gereageerd op de beschuldiging. VC Vlissingen herkent zich er niet in, maar verwacht wel een zware straf.

Toelichting

Voorzitter Rens Reijnierse van de zondaghoofdklasser gaf vandaag een toelichting op de zaak. "Wij herkennen ons hier niet in. Ik ga niet beweren dat zo'n uitspraak niet gedaan is, want dat weet ik niet. En als het gezegd is, weet ik niet door wie. Als je het vraagt aan mensen die daarbij waren? Niemand weet het."

Zolang de tuchtcommissie de zaak behandelt, willen de arbiters en de KNVB niet reageren op de kwestie.

Advertentie via Ster.nl