Deze 'Russische spion' wordt door een IS-beul onthoofd
NOS Nieuws

IS publiceert onthoofdingsvideo met Rus

Terreurgroep Islamitische Staat heeft een video naar buiten gebracht waarop de onthoofding is te zien van een zelfverklaarde Russische spion.

In de video zegt een Russisch sprekende man dat hij door de geheime dienst FSB naar het Midden-Oosten is gestuurd om IS te infiltreren. Hij komt uit Tsjetsjenië en zijn opdracht was om uit te vinden of er IS-strijders uit die deelrepubliek zijn die willen terugkeren naar de Kaukasus om daar aanslagen te plegen.

Als de beelden authentiek zijn, is het de eerste keer dat IS een executiefilm heeft gemaakt waarin een Rus wordt onthoofd. Eerder werden er al beelden verspreid waarin zogenaamde Russische spionnen werden doodgeschoten.

Bombardementen

De beul in de video spreekt president Poetin rechtstreeks aan en noemt hem een hond. Volgens hem zullen er meer Russen worden gedood als wraak voor de Russische bombardementen op IS-doelen.

Rusland begon eind september met het bombarderen van stellingen van IS in Syrië. Ook voert het land luchtaanvallen uit op andere groepen die strijden tegen president Assad.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl